Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Пазарът на електронни компоненти в Европа с годишен ръст от 2,6% за 2013 г.

17.03.2014   |   Бизнес
 

Европейският пазар на електронни компоненти бележи годишен ръст от 2,6% за 2013 г. след силното последно тримесечие на годината, сочи актуален доклад на Асоциацията на дистрибуторите и производителите на електронни продукти DMASS.

Приходите от продажби на електронни компоненти в Европа през четвъртото тримесечие са се увеличили с 11,1% до 1,41 млрд. евро в сравнение с предходната година. Общите приходи от дистрибуция на електронни компоненти за календарната 2013 г. са 5,87 млрд. евро, сочи още докладът.

Пазарът в Германия бележи ръст от 11,5% и достига 433 млн. евро за последната четвърт на 2013 г., което представлява близо 31% от общите продажби на членовете на DMASS, показват данните от проучването. Дистрибуцията в Италия за периода също се е увеличила през 2013 г. в сравнение с предходната – с 14,1% до обща стойност от 130 млн. евро. Ръст бележи и френският пазар на електронни компоненти, където продажбите са нараснали със 17,9% и достигат 109 млн. евро. В Обединеното кралство общите приходи от продажби за периода са 121 млн. евро, което представлява увеличение от 8% спрямо предходната година, показва отчетът на DMASS.

Пазарът на електронни компоненти в Източна Европа е нараснал с 13%, в скандинавските страни с 11,6%, а в Израел с 21%. С негативна тенденция са балтийските държави, Русия и Унгария.

На ниво продукти програмируемата логика отчита най-слаб ръст с увеличение от 4,1% (до 117 млн. евро), следвана от дискретните компоненти (главно RF) с ръст от 6,9% (до 72 млн. евро) и аналоговите продукти с 9,8% (396 млн. евро). Единственият основен продуктов сегмент, който бележи лек спад през четвъртото тримесечие, са сензорите с -2,2%.

Най-високи темпове на растеж през четвъртото тримесечие на 2013 г. са отчетени при DRAM паметите (40,4%), 32-битовите микроконтролери (35,7%) и NAND-Flash продукти (33,9%), а най-ниски - EPROM паметите (-34,7%) и дискретните RF компоненти (-8,1%).

     
Източник: DMASS

Ключови думи: електронни компоненти   продажби на електронни компоненти   микроконтролери   сензори   памети  

Област: Електроника  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...