Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Технологията GestIC на Microchip спечели 11 престижни награди

18.03.2014   |   Технологии
 

Патентованата от Microchip технология GestIC, която позволява използването на 3D жестов безконтактeн потребителски интерфейс за широк кръг от крайни продукти, спечели 11 престижни награди на електронната индустрия, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията.

Контролерът за жестов интерфейс MGC3130, базиран на технологията GestIC, спечели пет технологични отличия в Америка. Той бе избран от редакторите на сп. Electronic Design за най-добър продукт за цифрово електронно проектиране. EDN го посочи в класацията си за 100 най-иновативни продукта в категорията за микроконтролери и процесори, а EE Times го постави сред финалистите в класацията за най-креативни решения в категорията за сензори. Сп. Electronic Products награди GestIC като продукт на годината, а Design News го отличи със златен медал в категорията за embedded технологии.

В Азия контролерът MGC3130 получи три престижни отличия. EE Times Китай го посочи за продукт на годината в категорията за микроконтролери/памети/интерфейси, а EDN Китай го отличи като иновация на годината в областта на еmbedded системите и микроконтролерите. Китайското издание на сп. Electronic Engineering & Product World избра контролера за най-добър в категорията за сензори.

В Европа MGC3130 спечели наградите на три организации, включително годишните награди Elektra за аналогов електронен продукт на годината. Във Франция контролерът спечели отличиието Electron d’Or в категорията за сензори, а в Италия - награда за най-добра иновация.

MGC3130 e първият в света контролер за жестов интерфейс на базата на електрическо поле. Той има възможност за конфигуриране и предлага възможности за проследяване движението на ръката, предлагайки ниска консумация на енергия, висока точност, бързина и стабилност. При консумация едва 150 микровата в активно състояние контролерът позволява реализирането на разпознаване на 3D жестове дори и при сравнително евтини продукти с батерийно захранване. Ниската консумация на енергия на MGC3130 и разнообразието от конфигурируеми режими на захранване осигуряват най-ниската консумация на енергия от всички известни 3D сензорни технологии - до 90% по-ниска в сравнение със системите, използващи видеокамери.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   GestIC   MGC3130   Colibri Suite   разпознаване на жестове   контролери  

Област: Събития  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Технологии

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови оферти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...