Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Лаборатория за проектиране и дизайн на програмируема логика откриха в ТУ Варна

26.03.2014   |   Реализации
 

Нова специализирана лаборатория за проектиране и дизайн на програмируема логика – FPGA беше открита на 25 март т. г. в зала 513-1Е на Електротехнически факултет на Технически университет – Варна.

В церемонията по откриването участваха доц. д-р инж. Мария Маринова, зам. ректор по учебна работа в ТУ Варна и г-н Ейтън Коен, управител на фирмата ASIC Depot, която подпомогна оборудването на лабораторията.

Дарението на компанията включва пет модулни устройства (китове) за уникален подход за проектиране на програмируема логика – FPGA, с помощта на които ще може да се програмират различни за изпълнение функции.

Фирмата ASIC Depot е специализирана в дизайн и верификация на интегрални схеми със специфично приложение. Основана е в България преди около шест години и до този момент се развива изключително успешно.

Целта на лабораторията е да осигури възможности за обучение на най-високо ниво на студентите по специалност „Компютърни системи и технологии” и ”Софтуерни и интернет технологии”. Те ще се учат да проектират електронни схеми на езика за дизайн на програмируема логика Verilog.

"Студентите ще могат да се обучават за работа с програмируеми електронни компоненти, които имат многообразно приложение в практиката - в контролерите за битово и индустриално приложение в IT технологиите, в автомобилната индустрия, аудио технологии, радиопредаватели, потребителска електроника, сървъри, рутери, в медицинската апаратура – рентген, уреди за хирургически операции, охранителни системи, системи за обработка на звук и картина, астронавтика и т. н.", коментират от ТУ Варна.

     
Източник: ТУ Варна

Ключови думи: ТУ Варна   Verilog   програмируема логика   FPGA   ASIC Depot   електронни схеми  

Област: Събития  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Реализации

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...