Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

IMI очаква ръст през 2014 г.

08.04.2014   |   Бизнес
 

Филипинската EMS компания IMI очаква добри резултати през 2014 г. Това обяви главният изпълнителен директор Артър Тан на годишната среща на акционерите.

"Заедно с подобренията в глобалните пазари и подема в производството на електронни изделия очакваме и нов ръст за IMI през тази година - продължение на безспорно добрите резултати от миналата", каза Тан.

През 2013 г. приходите на IMI нарастнаха с 12,6% до 745 млн. щатски долара в сравнение с 662 млн. през 2012 г. Нетната печалба от 10,5 млн. долара е почти удвоена в сравнение с 5,6 млн. през предходната година благодарение на разрастването на компанията в Европа и Филипините.

Въпреки че дейността на IMI в Китай е била изправена пред някои предизвикателства през 2013 г. поради увеличените цени и спада в потребителското търсене, според Тан ситуацията се подобрява - в частност по отношение на 4G технологиите, автомобилната и медицинската електроника.

През 2013 г. базираният в България развоен отдел на компанията е разработил автоматизирано оборудване за краен монтаж на изделия, включващо роботи, 3-D системи за машинно зрение, модули за прецизно пресоване и лазерно маркиране. Тези решения са доставени за производствените мощности на IMI в Мексико.

"Фокусът върху иновациите гарантира, че компанията ще продължи да бъде значима част от електронната индустрия и доставката на висококачествени продукти и услуги в глобален мащаб", обясни Тан.

     
Източник: IMI

Ключови думи: IMI   EMS   електронни изделия   електронно производство  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...