Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нов драйвер за електродвигатели

14.04.2014   |   Технологии
 

Microchip представи новата драйверна интегрална схема за електродвигатели MCP8063, ориентиран към автомобилната промишленост. Новият чип отговаря на стандартите AEC-Q100 за надеждност в автомобилостроенето и предлага разширени възможности, ценова ефективност и оптимизиран размер в 8-изводен 4x4 мм DFN корпус, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията.

Според производителите това е първият в света драйверен чип с 1,5 A пиков ток и синусоидална комутация за трифазни безколекторни постояннотокови електродвигатели. Степента му на интеграция намалява както разходите за разработка, така и заеманата площ върху платката, а добрите характеристики на драйвера осигуряват висока ефективност, нисък акустичен шум и намалени механични вибрации, както и икономия на енергия. MCP8063 включва и функции за сигурност като изключване при прегряване, максималнотокова защита и защита от блокиране на ротора.

"Към разработчиците на широк спектър от приложения за електродвигатели в автомобилната промишленост, информационните технологии, индустриалното производство и потребителските електроуреди се поставят все повече регулаторни и клиентски изисквания за редуциране на крайните цени, размера, шума и консумацията на енергия при осигуряване на по-добра производителност и повишена безопасност. MCP8063 решава тези проблеми с висока ефективност по отношение на разходите, като в същото време може да функционира в широк температурен диапазон (от -40 до +125 °C). Интегралната схема поддържа безсензорно управление на безколекторни постояннотокови (BLDC) електродвигатели, като елиминира необходимостта от сензори на Хол, спестявайки допълнителни разходи и пространство върху печатната платка", обясняват от Microchip.

Компактният драйвер за електродвигатели MCP8063 може да се използва самостоятелно или в комбинация с широкото портфолио от PIC микроконтролери на Microchip и цифровите сигнални контролери dsPIC.

Заедно с новия чип MCP8063 Microchip представи и развойния комплект MCP8063 12V 3-Phase BLDC Sensorless Fan Controller Demo Kit (ADM00575) с графичен интерфейс.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MCP8063   AEC-Q100   синусоидална комутация   BLDC електродвигатели   безколекторни постояннотокови електродвигатели  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...