Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Google патентова интелигентни контактни лещи с микрокамера

17.04.2014   |   Lifestyle
 
Google патентова електронно устройство, включващо микрокамера, което може да се използва като елемент от  наскоро представените от компанията интелигентни контактни лещи. Освен да измерва жизнените показатели, бъдещото устройство би могло да бъде използвано и за заснемане на даден обект единствено с поглед върху него.
 
Патентованото устройство например може да бъде вградено върху или в контактни лещи, без да влияе значително на дебелината им. Микрокамерата може да бъде разположена така, че да следи и генерира данни за изображения, без да пречи на зрението. Данните от изображението могат да бъдат обработвани, така че да се откриват светлина, цветове, обекти, лица, движение или друга подходяща информация. 
 
Според патентната документация контактните лещи биха могли да използват и повече от една камера, както и да подпомогнат хора с нарушено зрение. Едно от примерните приложения е за незрящ човек, който сканира чрез лещите изображения на препятствия при пресичане на улица. Интелигентните лещи биха могли да използват тези данни за изпращане на аудио сигнал към смартфона на потребителя с информация кога е безопасно да пресече.
 
 
     
Източник: Patent Bolt; снимка: Google

Ключови думи: Google   Google lenses   контактни лещи   медицинска електроника  

Област: Lifestyle  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Lifestyle

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...