Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

DJK Europe организира SMT форум в София

22.04.2014   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 9 и 10 април т. г. в Интер Експо Център, София се проведе SMT форум, организиран от компанията DJK Europe. Събитието, под наслов „Производство. Инспекция. Процеси”, представи актуални решения за SMT производство и бе посетено от представители на компании от сектора. Форумът откри Димитър Димитров, зам. управител на DJK Europe. Той приветства участниците, представи основните цели на събитието и очерта акцентите му.
 
Първата лекция бе посветена на решенията Panasonic. По-специално внимание бе отделено на принтера за нанасяне на спояваща паста – SPG и на машината за повърхностен монтаж АМ100. Лекторът Питър Барбър, приложен инженер в Panasonic Factory Solutions Europe, направи кратко представяне на дейността на компанията в световен мащаб и акцентира върху предимствата, които предоставят предлаганите от Panasonic решения.

„SPG гарантира непрекъснат процес на работа благодарение на факта, че главата се контролира чрез въздушно налягане, което позволява поддържането на постоянен ъгъл на нанасяне на спояваща паста”, коментира той. „За да е универсален процесът на нанасяне, трябва скоростта да подлежи на промяна. Затова ние предлагаме високоскоростен мулти контрол, който позволява равномерно нанасяне на пастата”, допълни г-н Барбър. В своята лекция той подчерта, че новостите при Panasonic в решенията за повърхностен монтаж са продиктувани от тенденцията производителите да се ориентират към спояваща паста с по-ниско качество, което налага високотехнологични решения, които да поддържат качеството на процесите. Питър Барбър представи и предимствата на машината за монтаж AM100, която представлява цялостно решение за асемблиране с производителност 35 800 компонента в час. Лекцията бе последвана от практическа демонстрация работата на машините.

Форумът продължи с представяне дейността и продуктите на MEK (Marantz), които бяха презентирани от Хенк Бийманс, генерален директор на Marantz Business Electronics Europe. Акцент бе поставен върху системата за автоматична оптична инспекция на печатни платки – AOI на компанията. Г-н Биймас се спря по-подробно върху техническите параметри на оптиката, както и върху машините за инспекция, които са с лесно програмиране и графичен интерфейс. Особен интерес предизвика новият продукт на фирмата – SpectorBox. „Системата е оптимизирана за инспекция при вълново и селективно запояване на THT и SMT компоненти. С нейна помощ може да се извършва инспекция на вътрешните слоеве на платката директно върху конвейерната система”, подчерта той.

Следващите лекции бяха посветени на системата EFA на Lebert Software Engineering, която предоставя лесна и ефективна визуална инспекция на продукти и компоненти в електрониката, рентгеновата система X-eye 3100 на SEC Korea (оборудвана с плосък детектор с висока резолюция и подходяща за инспекция на повърхностен монтаж), както и на микроскоп HIROX, осигуряващ прецизно микронаблюдение, с широко приложение в електрониката.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: DJK Europe   SMT производство   повърхностен монтаж   Panasonic   спояваща паста   Marantz   оптична инспекция   Lebert Software Engineering   SEC Korea   HIROX  

Област: Събития  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet ElectronicsMicrochip

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...