Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip обяви рекордни приходи от продажби

12.05.2014   |   Бизнес
 

Microchip отчете рекордни приходи от продажби през четвъртото тримесечие, както и за цялата, приключваща през 2014 финансова година, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията.

Консолидираните нетни приходи от продажби след облагане за този период са 493,4 млн. щатски долара - с 2,3% повече от предходното тримесечие на същата година и с 14,7% повече от същото тримесечие на предходната година. Консолидираната нетна печалба след облагане за четвъртото тримесечие на финансовата 2014 г. е 111,5 млн. долара - с 5,8% повече от нетната печалба през предходното тримесечие на същата финансова година и с 86,8% повече от същото тримесечие на предходната година.

Консолидираните нетни приходи от продажби за финансовата година, приключила на 31 март 2014 г., са 1,931 млрд. долара, което представлява годишен ръст от 22,1% (1,582 млрд. за предишната година). Консолидираната нетна печалба за годината след облагане е 395 млн. долара, което представлява увеличение от 210,3% спрямо предишната година (127,4 млн.).

"Много сме доволни от резултатите, реализирани през това тримесечие, което е деветдесет и четвъртото печелившо поред. Оперативните ни резултати бяха отлични и надскочихме прогнозните данни по отношение на нетни продажби, брутен марж и оперативни маржове. През финансовата 2014 г. отбелязахме рекордни за всички времена приходи от продажби на 8-битови, 16-битови и 32-битови микроконтролери. Приходите от продажби на 16-битови микроконтролери са се повишили с 44,2% на годишна база, а приходите от 32-битови микроконтролери - със 73,0%. Резултатите ни в бизнеса с микроконтролери продължават да надминават резултатите в бранша, като ние печелим все по-значителен пазарен дял", коментира Стив Санги, президент и главен изпълнителен директор на Microchip.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Стив Санги   микроконтролери  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови оферти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...