Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Toshiba ще отглежда зеленчуци в чиста стая

20.05.2014   |   Lifestyle
 

Toshiba пригоди бившия си завод в японския град Йокосука за отглеждане на марули, спанак, малки листни и други зеленчуци, които ще продава на пазара през второто тримесечие на 2014 г. Системата за управление на производството ще бъде основана на тази, използвана в производството на електронни устройства, съобщиха от компанията.

Парникът всъщност представлява бивша чиста стая с площ от 2000 кв. м. По данни на Toshiba производственият капацитет ще е 3 млн. на година (в еквивалент на марули!).

"Чистите стаи предлагат възможност за ограничаване на бактериите и причинените от тях щети, което значително удължава свежестта и срока на съхранение на зеленчуците, а това е основен проблем за търговците на зеленчуци и салати", обясняват от Toshiba.

Годишните продажби на зеленчуци през тази финансова година се очаква да достигнат 3 млн. щатски долара. "Toshiba ще продава своите зеленчуци на супермаркети, магазини и ресторанти и ще отговори на нуждите на пазара чрез функционални зеленчуци, богати на полифеноли и витамин C, отгледани чрез внимателно управление на средата им", обясняват производителите.

За да увеличи продажбите в новия си бизнес, Toshiba обмисля и строителство на ново съоръжение от голям мащаб извън Япония.

Преди дни Fujitsu разкри, че отглежда нискоколорийни марули в бивша чиста стая във Фукушима. Компанията планира да се насочи и към бизнеса със спанак. Други японски компании като Sharp, JFE Holdings и Olympus също отглеждат зеленчуци в бивши свои заводи. Sharp например отглежда ягоди в Дубай.

     
Източник: Toshiba

Ключови думи: Toshiba   Fujitsu   Sharp   JFE Holdings   Olympus   чисти стаи   хранително-вкусова промишленост  

Област: Lifestyle  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Lifestyle

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...