Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

u-blox придоби доставчика на Bluetooth и Wi-Fi решения connectBlue

22.05.2014   |   Бизнес
 

Швейцарският доставчик на embedded системи за позициониране и безжични комуникационни решения u-blox придоби шведския производител на радио модули connectBlue, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, представител на u-blox у нас. Продуктите на connectBlue поддържат Bluetooth, IEEE 802.11 и Wi-Fi комуникация.

"Придобиването усилва значително портфолиото на u-blox от позициониращи и безжични решения в областта на комуникациите с малък обсег. Тази стратегическа сделка разширява офертата с модули на u-blox, предлагайки достъп до милиони устройства, свързани с интернет. Сред ключовите приложения са индустриални M2M комуникации, медицинско оборудване, обработка на данни, мониторинг на превозни средства и системи за проследяване", коментираха от u-blox.
 
Основаната през 2000 г. connectBlue разработва сертифицирани модули от висок клас, които поддържат популярните Bluetooth и Wi-Fi мрежи. Продуктите на компанията се отличават с надеждност и дългосрочна съвместимост. Те имат собствени Bluetooth стeкове и софуерни драйвери за Wi-Fi модули. Сред клиентите на connectBlue са редица големи производители на медицинска апаратура, оборудване за индустриална автоматизация, измервателна апаратура, системи за управление на превозни средства и др.

Сделката по придобиването на 100% от дяловета на connectBlue е на стойност 25 млн. швейцарски франка (20,46 млн. евро).

     
Източник: u-blox; снимка: connectBlue

Ключови думи: u-blox   Microdis   u-blox   безжични модули   безжични чипове   Bluetooth   IEEE 802.11   Wi-Fi  

Област: Бизнес  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...