Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip придобива Bluetooth разработчика ISSC

27.05.2014   |   Бизнес
 

Microchip обяви придобиването на тайванската компания ISSC Technologies Corporation (ISSC), специализирана в разработката на Bluetooth и други безжични решения за Internet Of Things пазара. ISSC е основана през 1999 г. със седалище в Хсинчу.

"Радваме се да приветстваме ISSC в Microchip. Изключителният експертен опит на ISSC в областта на Bluetooth и безжичните технологии, както и силните позиции на пазара на потребителска електроника, биха допълнили много от инициативите на Microchip в областта на безжичните и IoT решенията. Вярваме, че обединените ни сили ще подобрят значително нашите пазарни позиции", коментира Ганеш Муурти, главен оперативен директор на  Microchip Technology.

"Това е стратегическа сделка, която представлява първото голямо придобиване на чуждестранна фирма, реализирано от Microchip. Вярваме, че комбинацията от нашия опит на пазара и възможностите на ISSC в областта на Bluetooth технологиите с ниска консумация на енергия ще направят сделката изключително изгодна за акционерите на двете компании", сподел Стив Санги, главен изпълнителен директор на Microchip.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Стив Санги   ISSC   Bluetooth  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...