Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Silicon Labs представи софтуер за проектиране на безжични измервателни системи

03.06.2014   |   Технологии
 

Silicon Labs представи софтуерно решение за разработка на интелигентни измервателни уреди с поддръжка на безжичния стандарт M-Bus, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Футурел, представител на Silicon Labs у нас.

Приборите, разработвани с новия софтуер Wireless M-Bus, могат да служат за измерване на електроенергия, газ, вода, топлоенергия. Той допълва портфолиото на компанията от микроконтролери, безжични компоненти и развойни средства за разработка на решения, предназначени за интелигентни измервания и приложения за интелигентни мрежи.

Новият софтуер съдържа протоколи за работа с честоти под 1 GHz - S (868 MHz), T (868 MHz), C (868 MHz) и N (169 MHz) от физическия към приложния слой. Пакетът с протоколи включва интерфейс за приложно програмиране (API), както и интерфейс за отдалечено управление от външни устройства.

Wireless M-Bus е достъпен в двоичен код за радиочестотните приемопредаватели Si446x EZRadioPRO на Silicon Labs, както и за енергийно ефективните 32-битови ARM микронтролери EFM32 Leopard Gecko. Конфигурациите за физически слоеве са достъпни за S, T, C и N режими през развойния пакет Wireless Development Suite (WDS) на Silicon Labs.

Wireless M-Bus съдържа пълна API документация, скриптове за физическите слоеве, тестови резултати, ръководства и PC-базирани средства за. Изходният код може да бъде получен с отделен лиценз.

"Новото софтуерно решение Wireless M-Bus опростява процеса по добавяне на безжична свързаност към интелигентни измервателни системи. Като водещ доставчик на електронни решения за топ производителите на измервателни уреди ние предлагаме и широк кръг от приемопредаватели, микроконтролери, разнообразни компоненти за интелигентни измервания и за други Internet of Things приложения", коментира Гейр Фьоре, старши вицепрезидент и главен управител на бизнеса с микроконтролери и безжични продукти на Silicon Labs.

     
Източник: Футурел

Ключови думи: Футурел   Silicon Labs   Wireless M-Bus   M-Bus   интелигентни измервания  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...