Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip обяви нова серия USB Power Delivery контролери

10.06.2014   |   Технологии
 

Microchip обяви новата серия USB Power Delivery (UPD) контролери UPD100X, снабдени с протокол за пренос на електроенергия и зареждане на акумулатори. USB кабелът може да бъде използван както за трансфер на данни, така и за захранване с до 100 W мощност през стандартен USB порт - 40 пъти по-висока мощност в сравнение с USB 2.0.

UPD1001 е първият модел от серията, като предлага универсалност и възможности за конфигуриране с поддръжка на 5 USB-IF стандартни UPD профила плюс допълнително 25 UPD-съвместими профила (общо 30 върху чип). Това ще позволи на инженерите да избират оптимални варианти, съобразени със специфичните изисквания на конкретните приложения.

Новата серия USB контролери е насочена към широк кръг от приложения като: преносими компютри, принтери и аксесоари, докинг станции, мобилни устройства и зарядни устройства за батерии; индустриални компютри; автомобилни продукти, сред които диагностични интерфейсни разпределители, USB зарядни устройства и др.

UPD1001 се поддръжа от развойния комплект Microchip UPD1001 Evaluation Kit (EVB-UPD1001) и вече е достъпен за поръчки, съобщават от компанията.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   UPD100X   USB Power Delivery   контролери   USB зарядни устройства  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Технологии

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...