Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Карат електроникс стана собственост на AQ Group

12.06.2014   |   Бизнес
 
Шведският производител на индустриални компоненти и системи AQ Group обяви, че е подписал договор със Златен лев Холдинг за придобиване на 94,6% от собствеността на великотърновското предприятие Карат електроникс.
 
Сделката е на стойност 1,58 млн. евро, а смяната на собствеността ще стане факт от 1 юли т. г. AQ Group има около 3500 служители в Швеция, България, Китай, Естония, Индия, Италия, Литва, Мексико и Полша.
 
"Придобиването има за цел да увеличи производствените ни мощности, а също и да увеличи компетенциите ни в областта на проектирането и производството на шприцвани пластмасови детайли в България, както и при монтаж на печатни платки. Разширяваме успешно дейността си в страната от 1996 г. насам и това е следващата стъпка в инвестициите ни там. След придобиването AQ ще има близо 1000 служители в България", обясни Клаес Мелгрен, главен изпълнителен директор на AQ Group.
 
Основаното през 1994 г. шведско дружество има още две предприятия в България. В Радомир то е собственик на фирма АК Електрик, специализирана в конфекциониране на кабели, изделия НН и СН, шприцванe на пластмасови детайли, производство на изделия от листов материал и др. В Годеч е базирана фирма АК Магнит, която произвежда трансформатори, дросели и други електротехнически изделия.
 
Карат електроникс e наследник на Завода за запаметяващи устройства (ЗЗУ) във Велико Търново, създаден през 1969 г. През последните години компанията се специализира в производството на широка гама изделия за изчислителната техника и електронни устройства с фискална памет. Компанията предлага и услуги като подизпълнител в областта на проектирането, производството и изпитването на изделия от термопластични полимери и монтаж на печатни платки.
     
Източник: AQ Group; снимка:Карат електроникс

Ключови думи: AQ Group   Карат електроникс   Златен лев   АК Електрик   АК Магнит   монтаж на платки   шприцване  

Област: Електроника  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology
Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...