Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Silicon Labs представи микроконтролери за капацитивни панели

01.07.2014   |   Технологии
 

Silicon Labs представи енергоефективни микроконтролери, предназначени за капацитивни сензорни интерфейси, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Футурел, представител на Silicon Labs у нас. Новата фамилия C8051F97x е насочена към приложения за преносими индустриални устройства, игрови конзоли, устройства за дистанционно управление, за създаване на чувствителни на допир панели за домашни електроуреди, бяла техника и др.

Новите микроконтролери консумират 200 µA/MHz ток в активен режим и имат време за "събуждане" от 2 микросекунди. В пасивен режим те консумират 55 nA с включен детектор за спадане на напрежението и  280 nA с 16,4 kHz вътрешен осцилатор.

"Чувствителните на допир интерфейси за съвременните ОВК, осветителни и охранителни устройства изискват бързо и точно капацитивно сензорно управление в рамките на ограничен бюджет. Микроконтролерите F97x на Silicon Labs предлагат решение с висока енергийна ефективност, без това да се отразява на производителността или функционалния обхват", обясняват производителите.

Новите микроконтролери се поддържат от платформата за проектиране Simplicity Studio на Silabs, която включва Eclipse интегрирана развойна среда (IDE), Keil компилатор (с неограничен размера на кода), демонстрационни интструменти, библиотеки и документация.

     
Източник: Футурел

Ключови думи: Футурел   Silicon Labs   C8051F97x   микроконтролери   сензори   капацитивни панели  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Технологии

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови оферти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...