Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Visteon придоби бизнеса с автомобилна електроника на Johnson Controls

07.07.2014   |   Бизнес
 

Американският доставчик на автомобилни компоненти Visteon обяви, че е приключил придобиването на бизнеса с автомобилна електроника на Johnson Controls. Двете компании анонсираха сделката на стойност 265 млн. щатски долара през януари т. г.
 
Придобиването има за цел да подобри позицията на Visteon в бързоразвиващия се сегмент на електрониката за автомобилни арматурни табла.

"Това придобиване е крайъгълен камък в трансформирането на Visteon и сме уверени, че е от голяма полза за нашите клиенти, инвеститори, нови и настоящи служители по целия свят. Електрониката за автомобилни табла е една от двете бързоразвиващи се основни сфери на дейност на Visteon заедно със системите за терморегулиране в превозни средства, при които държим второ място в световен мащаб", сподели Тимоти Д. Льолиет, главен изпълнителен директор и президент на Visteon.

Бизнесът с автомобилна електроника на Johnson Controls предоставя решения за разработка на информационни системи, информационно-развлекателно оборудване, комуникации и електронни продукти за автомобилни купета. В него работят около 5000 служители, включително 1000 инженери, електронни специалисти и проектанти в Европа, Азия и Северна Америка.

Новият електронен бизнес на Visteon разполага с 24 производствени обекта, осем глобални технически центъра и около 10 500 служители в цял свят.

     
Източник: Visteon

Ключови думи: Visteon   Johnson Controls   автомобилна електроника  

Област: Бизнес  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...