Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Европа подобрява позициите си на световния пазар на електронни компоненти

08.07.2014   |   Бизнес
 

Европейският пазар на електронни компоненти се е развил с по-бързи темпове от световния през май т. г., показват данните от най-новото проучване на World Semiconductor Trade Statistics (WSTS). Продажбите в Европа са скочили с 10,1% през май благодарение на силния ръст на пазара на безжични решения.

Продажбите на електронни компоненти в световен мащаб са били 26,86 млрд. щатски долара, с 8,8% повече на годишна база. Продукти на стойност малко над 3 млрд. долара са били продадени в Европа през май, което представлява годишен ръст от 10,1%. Продажбите през май т. г. са с 2,1% повече в сравнение с тези през април.

Според WSTS това е част от тенденцията на растеж в Европа и продажбите на електронни компоненти на Стария континент за първите пет месеца на тази година са с 9,6% повече в сравнение със същия период на 2013 г. Основните двигатели на растежа са дискретните и аналоговите компоненти.

     
Източник: WSTS; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: WSTS   електронни компоненти   дискретни компоненти   аналогови компоненти  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...