Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Vishay придобива Capella Microsystems

15.07.2014   |   Бизнес
 

Vishay Intertechnology обяви, че е сключила споразумение за придобиване на тайванския доставчик на електронни компоненти Capella Microsystems на стойност 205 млн. щатски долара.

Capella произвежда широк кръг от интегрални схеми с приложения в телекомуникации, мобилни телефони, смартфони, джобни устройства, цифрови фотоапарати, преносими и настолни компютри, LED осветление, оборудване за автоматизация, домакински електроуреди и автомобилна електроника. Сред основните продукти на компанията са IrDA, оптични енкодери, сензори за цвят, за светлина и за UV лъчение.

Бордът на директорите на Capella вече е одобрил споразумението за сливане.

"Силната позиция на Capella на пазара на оптични сензори допълва отлично възможностите на Vishay в тази област. Придобиването се вписва идеално в нашата стратегия за органичен растеж", коментира Марк Зандман, председател и главен директор бизнес развитие на Vishay.

"Capella ще допринесе с ключови технологични възможности за развитието на нашия успешен и разрастващ се бизнес в областта на оптоелектрониката. Тази сделка значително ще усили позициите на Vishay в бързоразвиващия се пазар на оптични сензори", заяви Джералд Пол, президент и главен изпълнителен директор на Vishay Intertechnology.

     
Източник: Vishay Intertechnology

Ключови думи: Vishay Intertechnology   Capella Microsystems   оптоелектроника   сензори  

Област: Бизнес  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...