Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Microchip представи нов измервателен усилвател с нулев дрейф

21.07.2014   |   Технологии
 

Microchip разшири портфолиото си от измервателни усилватели с новия операционен усилвател с нулев дрейф MCP6N16, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията.

Самокоригиращата архитектура на интегралната схема оптимизира работата в постояннотоков режим, като осигурява ултранисък офсет и слаба температурна зависимост на коефициента на усилване при отлично потискане на синфазните сигнали и захранващото напрежение, както и елиминиране на нежеланите ефекти от нискочестотния (1/f) шум. По този начин се повишава точността на измерване по отношение и на времето, и на температурата.

Според производителите новата интегрална схема комбинира 500 kHz честотна лента и ниска консумация на енергия, като гарантира дълъг живот. Работата на усилвателя при ниско напрежение от 1,8 V дава възможност за пълно използване на енергията от двойка сухи 1,5-волтови батерии.

Измервателният усилвател с нулев дрейф MCP6N16 е насочен към приложения, които изискват висока ефективност, ниска консумация на енергия, както и с ниско напрежение - например сензорни интерфейси, обработка на сигнали, стационарни и преносими измервателни уреди, медицинска електроника.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MCP6N16   измервателни усилватели   операционни усилватели  

Област: Технологии  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...