Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

7 компании се обединиха в организация за разработка на нов безжичен протокол

22.07.2014   |   Технологии
 

Седем производители на електронни компоненти и решения за индустриални приложения учредиха оранизацията Thread Group, която ще разрботва нов IP-базиран мрежов протокол за безжична комуникация, наречен Thread. Технологията, зад която застават Yale Security, Silicon Labs, Samsung Electronics, Nest Labs, Freescale Semiconductor, Big Ass Fans и ARM, има за цел да ополозотвори в пълна степен възможностите на Internet of Things (IoT) приложенията.

Според Thread Group в момента 802.15.4 мрежите имат някои съществени недостатъци като липса на съвместимост, невъзможност за пренос на IPv6 комуникации, висока консумация на електроенергия и централизиран модел, който зависи от едно устройство (а ако това устройство спре, цялата мрежа пада). Новият мрежов протокол Thread ще даде възможност на разработчиците и клиентите лесно и сигурно да свързват повече от 250 устройства в децентрализирана безжична мрежа с ниска консумация на енергия, която включва директен достъп до интернет и до облачни ресурси от всяко устройство.

"Съществуващите подходи за работа с безжични мрежи се появиха много преди Internet of Things да набере скорост. Протоколът Thread взема съществуващите технологии и съчетава най-добрите части от всяка, за да осигури по-добър начин за свързване на продуктите в дома", коментира вицепрезидентът на Google Винт Сърф, който е съветник в Thread Group.

Председател на Thread Group е Крис Борос, технически маркетинг мениджър в Nest Labs. Зам.-председател с ресор "Технологии" е Скип Аштън, който управлява софтуерния екип на Silicon Labs.

     
Източник: Silicon Labs

Ключови думи: Silicon Labs   Samsung   Freescale Semiconductor   ARM   Thread   безжични протоколи  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...