Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Пазарът на светодиоди запазва високи темпове на растеж

29.07.2014   |   Бизнес
 
Пазарът на светодиоди с висока яркост е достигнал оборот от 14,4 млрд. щатски долара през тази година и се очаква да достигне 16,6 млрд. долара до 2018 г. с темп на растеж от 4%, показва проучване TrendForce. Пазарът на корпусиране на светодиоди за осветителни приложения ще достигне 4,88 млрд. долара с дял от 34%. 
 
Сегментът на LED корпусирането може да бъде разделен на светодиоди със стандартна мощност, средна мощност, високомощни и COB (chip-on-board). Според пазарните анализатори търсенето на LED крушки, тръби и цели осветителни тела е изиграло роля за повишаване търсенето на средномощни диоди, в частност 5630, 3030 и 2835, които са се превърнали в стандарт. Общата пазарна стойност на светодиодите със средна мощност през 2013 г. ще надвиши тази на високомощните.
 
Средномощните 5630 светодиоди са си спечелили значителна пазарен дял поради предимства в отношението цена/производителност, особено тези от корейски производители. Въпреки това възходът на китайските LED производители, които използват по-евтини материали местно производство в 10x30 mil чипове, изводи и други корпусни елементи с оглед директно приложение вместо ел. крушки, луминесцентни тръби, както и за подмяна на осветителни тела, е довело до увеличаване на пазарния дял на средномощни диоди с други спецификации като например 2835.
 
Опростеният оптичен дизайн прави COB решенията подходящи за приложение в осветителни продукти с един източник на светлина. Освен за LED ленти производителите създават COB продукти за широк спектър от приложения. Големи производителит като Citizen, Sharp и Bridgelux продължават да са основни играчи на този пазар, а през последните месеци Cree и Lumileds направиха стъпки за увеличение на своя дял с представянето на нови продукти.
     
Източник: TrendForce; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: светодиоди   LED   високомощни светодиоди   LED осветление  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови оферти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...