Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Компанията на проф. Асен Асенов подписа договор с GlobalFoundries

29.07.2014   |   Бизнес
 
Компанията Gold Standard Simulations (GSS) на проф. Асен Асенов от Университета в Глазгоу подписа договор с GlobalFoundries да лицензира своя TCAD/EDA пакет.
 
Пакетът с автоматизирани и интегрирани инструменти за симулация на интегрални схеми включва TCAD симулатор на "атомно ниво", инструмент за извличане на статистически модели, както и статистически симулатор на електрически схеми. Решенията на GSS предлагат уникални в световен мащаб интегрирани инструменти за оптимизация на разработката на интегрални схеми чрез симулация. Инструментите прогнозират надеждността и работата на готовите изделия при задаването на определени технологични параметри.
 
"Щастливи сме, че GlobalFoundries е клиент на GSS. Вярвам, че отношенията ни ще се окажат много ползотворни и за двете страни и ще доведат както до технологични развитие на продуктите на Globalfoundries, така и до разширяване на възможностите на инструментите на GSS в бъдеще. За нас е чест, че малка start-up компания от Шотландия без рисков капитал подписва многомилионен договор с втория най-голям производител на интегрални схеми в света", коментира проф. Асенов, главен изпълнителен директор на GSS.
 
Асен Асенов завършва специалност "Физика на твърдото тяло" в Софийския университет "Климент Охридски" през 1977 г. и получава докторска степен от БАН от 1989 г. Ръководи в продължение на 10 години група за автоматизирано проектиране и моделиране на ИС и технология на производството им в Института по микроелектроника в София, където е разработен първият CMOS симулатор IMPEDANCE. През 1989-1991 г. е гост-професор в катедрата по физика на Техническия университет в Мюнхен, Германия. През 1991 г. се присъединява към Факултета по електроника и електротехника в Университета в Глазгоу и ръководи факултета през 1999-2003 г.
     
Източник: Gold Standard Simulations

Ключови думи: Gold Standard Simulations   GSS   GlobalFoundries   проф. Асен Асенов   TCAD симулация   симулация на интегрални схеми   CMOS   Институт по микроелектроника  

Област: Бизнес  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...