Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Скок на пазара на интегрални схеми с индустриално приложение

05.08.2014   |   Бизнес
 
Приходите от продажби на интегрални схеми с индустриално приложение за първото тримесечие на тази година бележат ръст от 17,5% в сравнение с аналогичния период година по-рано и с 0,6% спрямо последното тримесечие на 2013 г., сочи доклад на агенцията за маркетингови анализи IHS. 
 
Според прогнозите секторът ще регистрира приходи в размер на 35,42 млрд. щатски долара до края на текущата година, което представлява увеличение с 9,4% спрямо 2013 г. Според аналитиците 2014 г. може да бъде най-силният период за пазара на интегрални схеми с индустриално приложение през последните няколко години след 5-процентния спад на годишните приходи през 2012 г.
 
Интегралните схеми за индустриални системи са на второ място по продажби след тези за безжични приложения в пазара на електронни компоненти за изследвания период. Сред основните двигатели на растежа за първото тримесечие на годината са секторите индустриална автоматизация, LED осветление, ОВК автоматизация, възобновяеми енергийни източници, медицинска електроника и др..
 
Глобални производители като Texas Instruments, Analog Devices, Maxim и Microsemi обявиха осезаем ръст на приходите си от продукти за различни сектори на индустрията. От TI регистрират увеличение на продажбите на ИС  за електрозадвижвания в индустриалната автоматизация, ADI са генерирали повече от очакваните приходи от решения за енергетиката и военната индустрия. Maxim анонсират висок ръст в медицинската електроника, а Microsemi - в авиационната електроника.
     
Източник: IHS; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: интегрални схеми   Texas Instruments   Analog Devices   Maxim   Microsemi  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...