Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

ZMDI разширява гамата ИС за управление и мониторинг на акумулаторни батерии

05.08.2014   |   Бизнес
 
ZMDI представи новите интегрални схеми за управление и мониторинг на акумулаторни батерии с аналогово-цифрови преобразуватели ZSSC1750 и ZSSC1751, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията.
 
Всеки от чиповете разполага с по два АЦП с висока прецизност и висока разделителна способност за едновременно измерване на напрежението и тока на акумулаторната батерия, както и на вътрешна и външната температура. ZSSC1750 и ZSSC1751 предлагат също няколко енергоспестяващи режима на работа, включително автоматично периодично събуждане от режим на покой. При възникване на проблем като превишаване на предварително определен праг на ток, напрежение или температура, чиповете автоматично се събуждат и предупреждават контролер от по-високо ниво.
 
Двете интегрални схеми се управляват през SPI интерфейс. ZSSC1750 осигурява и допълнителни комуникационни възможности през физически LIN интерфейс.
 
ZSSC1750 и ZSSC1751 са насочени към приложения в условията на повишени изисквания за безопасност, например мониторинг на оловно-кисели акумулаторни батерии в автомобилни приложения.
 
 
 
 
 
 
 
 
     
Източник: ZMDI

Ключови думи: ZMDI   ZSSC1750   ZSSC1751   мониторинг на акумулаторни батерии   управление на акумулатори   интегрални схеми  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...