Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Sony, Panasonic, INCJ и JDI създадоха нова компания за OLED дисплеи

12.08.2014   |   Бизнес
 

В края на месец юли Sony, Panasonic, Innovation Network Corporation of Japan (INCJ), и Japan Display Inc. (JDI) официално оповестиха постигането на споразумение за създаване на нова обща компания - JOLED. Целта на новото сътрудничество е ускорено разработване и пускане на пазара на OLED дисплеи.

INCJ и JDI ще притежават съответно 75% и 15% акционерен дял от JOLED, а Sony и Panasonic ще имат по 5% от акциите на дружеството. INCJ и JDI се ангажират да финансират завода за производство, когато технологията е готова за пускане на пазара.

JOLED планира да се съсредоточи върху разработката на средно големи OLED дисплеи за таблети, лаптопи и др. устройства, като основен фокус ще бъде поставен върху повишаването на тяхната гъвкавост, издръжливост и по-нататъшно намаляване на теглото.

Новата компания официално ще стартира дейността си през януари 2015 г. Амбицията на основателите е тя да се превърне в лидер на световния пазар на OLED дисплеи.

     
Източник: Sony

Ключови думи: Sony   Panasonic   INCJ   JDI   OLED дисплеи   JOLED  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...