Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Viscom разработи двупосочен интерфейс към монтажните автомати и принтерите на Panasonic

22.08.2014   |   Технологии
 

Viscom обяви, че двупосочният интерфейс е успешно имплементиран в монтажните автомати и принтерите на Panasonic, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от българския партньор на Viscom - Сентилион.

Технологията на Viscom позволява процесът по печат да бъде инспектиран и оптимизиран в реално време по отношение на обем, офсет и др. Данните се изпращат от SPI серийния интерфейс директно към принтера, което позволява автоматично коригиране при печат. С тяхна помощ може да се оптимизира и настрои също и процесът по почистване на устройството.

Тези възможности са достъпни и при работа с монтажните автомати на Panasonic. С помощта на двупосочния интерфейс автоматът може да проследи SPI данните и оптимално да настрои позицията за монтаж към нанесената солдер паста. Това може да бъде особено полезно при малки компоненти и да намали риска от дефекти.

"Доволни сме от отличното си сътрудничество с Panasonic. Чрез Closed-Loop интерфейса правим възможно всички измервани стойности да са на разположение на монтажния автомат или принтера", отбеляза Детлеф Беер, отговорен за разработката на AOI продукти във Viscom.

Чрез интеграцията на двупосочния интерфейс клиентите на Viscom вече могат да използват и целия пакет Quality Uplink за оборудване на Panasonic. С негова помощ могат да бъдат съхранявани и свързвани всички данни и изображения от различните етапи в процеса на визуална инспекция като 3D SPI, AOI, AXI и MXI.

     
Източник: Сентилион

Ключови думи: Сентилион   Viscom   Panasonic   монтажни автомати   принтери  

Област: Електроника   Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rohde&Schwartz
Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...