Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Circuit Design представи 2,4 GHz приемо-предавателен модул за индустриални приложения

19.09.2014   |   Технологии
 
Circuit Design представи новия 2,4 GHz приемо-предавателен модул STD-503, предназначен за създаване на embedded приложения в индустриално оборудване, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията.
 
STD-503 работи на честота 2,4 GHz и има обхват над 300 м. За да осигури висонадеждна комуникация в силно натоварения 2,4 GHz ISM диапазон, новият модул използва силно устойчива на шум модулация с директно разширяване на спектъра (DSSS), както и функцията True Diversity в приемника, която предотвратява смесване и заглушаване на сигнала.
 
Интерфейсът за трансфер на данни позволява на потребителите със стандартизирани протоколи да ги използват без модификация. Интерфейсът дава и допълнителна свобода, предоставяйки възможност за непрекъснато предаване на сигнал с ниско или високо ниво без ограничение.
 
В сравнение с предишните модели на компанията STD-503 има 50% по-малък обем. В допълнение към възможностите за превключване на честотния канал, наследени от предишните модели, новият модул позволява и превключване на канал по предварително зададен график, в който могат да бъдат запаметени до 20 честотни канала.
 
Circuit Design разработва собствени ASIC (ИС със специфични приложения) с DSSS модулация и True Diversity технология, за да осигури дългосрочна наличност на основните радиокомпоненти. Доставките на първите мострени модули ще започнат през ноември т. г., а масовото производство - през първото тримесечие на 2015 г.
 
Circuit Design ще представи STD-503 на изложението electronica между 11 и 14 ноември т. г. в Мюнхен.
     
Източник: Circuit Design

Ключови думи: Circuit Design   STD-503   приемо-предавателни модули   радиомодули   индустриална електроника  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rohde&Schwartz
Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...