Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Philips се разделя на две големи компании

26.09.2014   |   Бизнес
 
Royal Philips обяви създаването на две нови компании. Едната ще развива бизнеса с решения за осветление, а другата - технологиите в областта на здравеопазването и потребителската електроника. 
 
Компанията за осветление ще обедини производствата на LED източници, осветителни тела и свързаните осветителни системи и услуги. В нея няма да бъдат включени звената за LED компоненти (Lumileds) и за автомобилни осветителни системи. Втората компания ще обедини под една шапка - HealthTech, две от съществуващите звена - Healthcare и Consumer Lifestyle.
 
"Оценявам мащаба на решението, което вземаме, но е дошло време за следващата стратегическа стъпка, с която продължаваме преструктурирането си. Обособяването на бизнеса с осветителни решения ще предостави по-добри възможности за разширяване на водещата му лидерска позиция в света. И двете компании ще могат да осъществяват необходимите за тях инвестиции, за да стимулират растежа и печалбата си", каза Франс ван Хаутен, главен изпълнителен директор на Royal Philips.
 
Philips обяви, че стартира процеса по прехвърляне на бизнеса с осветителни решения в отделна юридическа структура и ще разгледа възможностите за създаване на допълнителни структури с достъп до капиталови пазари. Повече информация ще бъде предоставена в хода на преструктурирането през 2015 г.
     
Източник: Philips

Ключови думи: Philips   осветление   LED осветление   HealthTech   Lumileds  

Област: Електроника   Бизнес  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови оферти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...