Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нови драйвери за трифазни BLDC мотори с интегриран LIN приемо-предавател

13.10.2014   |   Технологии
 
Microchip представи два нови модела драйвери за трифазни безколекторни постояннотокови (BLDC) двигатели с вградено мощно стъпало и LIN приемо-предавател - MCP8025 и MCP8026 (MCP8025/6). Те допълват PIC микроконтролерите и dsPIC цифровите сигнални контролери (DSC) на Microchip в изграждането на системи за управление на електродвигатели. 
 
Новите интегрални схеми управляват мощните крайни MOSFET транзистори, следят тока, защитават от къси съединения, управляват времената на превключване на мостовите схеми, предпазват от понижаване на напрежението и пренапрежения, както и от прегряване, и в крайна сметка намаляват изчислителното натоварване на управляващите микроконтролери и DSC. Тези характеристики на MCP8025 и MCP8026 дават възможност за изграждане на цялостни решения за управление на безколекторни електродвигатели в автомобилостроителни и индустриални приложения.
 
Съществено предимство са интегрирането на LIN приемо-предавател, работа при температура на околната среда до 150 °C и има ток в неактивен режим 5 µA. Примерни приложения са устройствата под капака на автомобила като помпи и вентилатори, както и тези, които изискват намалена консумация на електроенергия. Интегрираният LIN приемо-предавател е съвместим със стандартите LIN Bus 2.1 и SAE J2602 и с предишното поколение LIN 1.x.
 
Драйверът MCP8025 се поддържа от развойния комплект MCP8025 TQFP BLDC Motor Driver Evaluation Board на Microchip.
 
MCP8025 и MCP8026 вече се предлагат като мостри и серийно в 5х5 мм QFN корпуси с 40 извода и 7x7 мм QFN корпуси с 48 извода.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MCP8025   MCP8026   драйвери за електродвигатели   BLDC двигатели   автомобилна електроника  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...