Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Институтът по eлектроника при БАН проведе школа по квантова електроника

Близо 100 учени от 15 страни взеха 18-ото издание на Международната школа по квантова електроника "Лазерна физика и приложения" (ISQE) между 29 септември и 3 октомври т. г. в Созопол. 
 
Школата, организирана от Института по eлектроника при Българската академия на науките, се проведе под знака на 145-ата годишнина от основаването на БАН и бе посветена на 50-годишнината от връчването на Нобеловата награда за високи постижения в областта на квантовата електроника на Чарлс Таунс, Николай Басов и Александър Прохоров. Тази година съорганизатор на събитието Международното дружество по оптика и фотоника (SPIE), с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Българската aкадемия на науките (БАН), Европейското физическо дружество (EPS), Националния технически университет в Атина, Европейската служба за космически изследвания и развитие (EOARD) и фирма American Elements.
 
Участниците в школата се запознаха с най-новите постижения в областта на взаимодействието на лазерното лъчение с веществото, лазерната спектроскопия и метрология, лазерното дистанционно сондиране на атмосферата и екологията, приложението на лазерите в биологията и медицината, лазерните системи и нелинейната оптика.
 
В рамките на форума бяха изнесени 15 доклада на световноизвестни учени в областта на лазерната физика. Над 80 доклада бяха изнесени в рамките на две постерни сесии, по време на които млади учени участваха в състезание за най-добра постерна презентация. Международно жури оцени докладите, като връчи на петте най-добре представили се докторанти награди на EPS и SPIE. Младите учени от Института по електроника спечелиха три от наградите, присъдени от Международното дружество по оптика и фотоника (SPIE).
     
Източник: БАН

Ключови думи: БАН   квантова електроника   квантова физика   лазерна физика   фотоника  

Област: Събития  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Обучения/Семинари
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...