Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

U-blox и Telenor Connexion ще разработват M2M приложения

24.10.2014   |   Технологии
 
Швейцарският производител на безжични модули u-blox ще си сътрудничи с шведската компания Telenor Connexion при разработката на M2M/IoT устройства и приложения с повишена сигурност и ефективност, предназначени за използване в мобилни мрежи. Целта е да се разшири и ускори приложението на свързаните мобилни решения.
 
В типични M2M/IoT приложения като като интелигентни измервания и отдалечени системи за сигурност клетъчният модем може да опитва да се свързва с мрежата по няколко пъти. Ако няколко обекта правят едновременни опита, което може да се случи например при автоматично изпращане на данни от електромери, мрежата може да се претовари и да стане неизползваема. В тази връзка u-blox и Telenor Connexion предлагат специален режим, наречен "Network Friendly Mode", който ще бъде интегриран във всички клетъчни модули на u-blox. Фърмуерът позволява на модема да прави самостоятелни опити за свързване с клетъчната мрежа на базата на предварително определени времезакъснения, както и да се зададат максимален брой опити.
 
"Доволни сме от резултата на нашето тясно сътрудничество с Telenor Connexion, което има за цел да разреши един проблем, пред който са изправени всички разработчици на M2M приложения: как да се осигури надеждна и предсказуема мрежова свързаност във всички възможни ситуации. Чрез внимателно анализиране на поведението на модема в рамките на техните големи 2G и 3G мрежи успяхме да определим стабилен алгоритъм, който осигурява оптимална свързаност дори при голям брой обекти в мрежата", обясни Ричард Фрай, вицепрезидент стратегически партньорства в u-blox.
     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   Telenor   безжични модули   клетъчни модули  

Област: Електроника   Технологии  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet ElectronicsRutronik
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...