Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нови 8-битови микроконтролери с независими периферни блокове

18.11.2014   |   Технологии
 
Microchip представи новата фамилия 8-битови микроконтролери PIC16(L)F161X с независими от процесорното ядро периферни блокове по време на изложението electronica 2014, което се проведе между 11 и 14 ноември т. г. в Мюнхен.
 
Новите микроконтролери допълват решенията Core Independent Peripherals (CIP) на Microchip, които са насочени към намаляване на латентността на прекъсванията и консумацията на енергия, както и към повишаване на ефективността и безопасността на системите. С помощта на периферните блокове се опростява и проектирането, като се премахва нуждата от допълнителен код и външни компоненти. Хардуерните периферни блокове отнемат от процесора изпълнението на системни функции, които имат високи изисквания по отношение на синхронизацията и интензивността, което освобождава ресурсите на процесори и му позволява да се съсредоточи върху други ключови задачи.
 
Микроконтролерите PIC16(L)F161X се предлагат с Math Accelerator (Math ACC) блок, който може да извършва напълно независими от процесорното ядро 16-битови операции. Сред ключовите нови периферни блокове е Angular Timer (AngTmr) - за изчисление на ъгъла на завъртане в приложения като управления на двигатели, управление на триаци или на системи за запалване с разреждане на кондензатор (CDI). Независимо от скоростта AngTmr позволява повтаряне на прекъсвания в определен момент от завъртането или синусоидален ъгъл без в тези изчисления да е ангажирано процесорното ядро.
 
24-битовият Signal Measurement Timer (SMT) служи за измервания с висока резолюция на цифров сигнал. Този блок е подходящ за управление на скорост, измерване на обороти и др. Към новите 8-битови микроконтролери е включен и модулът Zero Cross Detect (ZCD), предназначен за мониторинг на променливо напрежение, индикиране на нулевата му стойност, опростяване на приложения за управление.на триаци.
 
Микроконтролерите PIC12(L)F1612 се предлагат в PDIP, SOIC, както и в DFN и UDFN корпуси с размери 3 мм x 3 мм.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   electronica 2014   микроконтролери   PIC12(L)F1612  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...