Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

U-blox придобива бизнеса на Lesswire с автомобилни електронни модули

04.12.2014   |   Бизнес
 

Швейцарският производител на безжични модули и системи за позициониране u-blox ще придобие бизнес направлението на германската компания Lesswire за разработка на Bluetooth и Wi-Fi модули, използвани в автомобилната електроника, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, дистрибутор на u-blox в България.

Основаната през 1999 г. Lesswire е дъщерно дружество на PRETTL и предлага своите продукти за безжична комуникация на автомобилни производители в Европа и Азия. Сделката включва производството на специфични продукти, оборудване и екип от специалисти в областта на автомобилните радиокомуникационни модули с малък обхват.

"Придобиването на бизнеса с автомобилни модули от Lesswire позиционира u-blox като стратегически доставчик на безжични технологии за бързо разрастващия се пазар на системи за комуникация във и между автомобилите (V2V). Освен все по-търсените днес решения за свързаност, следващото поколение интелигентни коли ще имат усъвършенствани системи за безопасност и предотвратяване на катастрофи, които зависят от стабилността и надеждостта на комуникациите. Това придобиване ще утвърди u-blox като лидер в технологиите за позициониране в автомобилната електроника", коментира Херберт Бласер, вицепрезидент в u-blox.

Производството на Lesswire в Берлин ще се превърне в продуктов център на u-blox за автомобилни радио модули с малък обхват. Поддръжката на продуктите на Lesswire ще продължи за досегашните клиенти.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   Lesswire   безжични модули   автомобилни модули   Bluetooth модули   Wi-Fi модули   автомобилна промишленост  

Област: Електроника   Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...