Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip добавя поддръжка на Qobuz в JukeBlox

19.12.2014   |   Бизнес
 

Microchip обяви поддръжката на онлайн услугата Qobuz Connect в развойната платформа за аудио приложения JukeBlox Platform. Интегрираното решение дава възможност за прехвърлянане на аудио сигнали с HD и CD качество към безжични високоговорители и аудио и видео приемници.

Според Microchip основното предимство на Qobuz Connect е, че след като бъде избран музикалният файл, аудио потокът идва в безжичните говорители директно от сървърите в облака на Qobuz, а не преминава през телефон, таблет или музикален плейър, което дава възможност мобилните устройства да се използват за други дейности и предпазва батерията от изтощаване. Потребителите са свободни да се движат в цялата Wi-Fi мрежа, без да губят сигнал и без да спира възпроизвеждането.

"За първи път потребителите на Android могат да се насладят на безжичен аудио стрийминг без загуба на качеството. Потребителите на Qobuz могат да управляват и да възпроизвеждат своите музикални файлове чрез телефон, таблет и аудио устройства просто и без усилие, само с натискането на един бутон", обясняват от Microchip.

Музикалната онлайн услуга Qobuz в момента е налична във Великобритания, Германия, Франция, Холандия, Белгия, Люксембург, Ирландия, Австрия и Швейцария. Тя предлага абонаментни планове за стрийминг и даунлоуд на музика в CD качество (16-bit/44,1 kHz) за пълния каталог от над 24 млн. заглавия, както и над 25 000 албума с HD качество (24-bit/192 kHz).

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Qobuz   JukeBlox   аудио платформи   мултимедийни платформи   развойни платформи  

Област: Електроника   Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...