Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Atmel и Fingerprint Cards ще разработват биометрични интерфейси

06.01.2015   |   Технологии
 

Atmel и Fingerprint Cards обявиха, че започват да си сътрудничат в разработката на капацитивни чувствителни на допир екрани и сензорни технологии с използване на пръстови отпечатъци за интелигентни мобилни устройства.

В рамките на проекта ще бъдат използвани утвърдените на пазара капацитивни сензори maXTouch и дактилоскопичните сензори FPC на Atmel.

"Биометричната сигурност и технологиите с пръстови отпечатъци са следващата голям стъпка към създаването на по-диференцирани сензорни устройства в ерата на Internet of Things, в която са необходими по-сигурни, интелигентни и свързани устройства", коментира Стан Суеринген, старши вицепрезидент и главен технологичен директор на Atmel.

"Сътрудничеството ни с Atmel, които са световен лидер в областта на сензорните екрани, ни гарантира, че ще предложим на клиентите си потребителски интерфейси от най-висок клас", сподели Йорген Ланто, президент и главен изпълнителен директор на FPC.

     
Източник: Atmel

Ключови думи: Atmel   Fingerprint Cards   дактилоскопични сензори   биометрични сензори   биометрика  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...