Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip Technology

Microchip се присъединява към Linux Foundation и Automotive Grade Linux

19.01.2015   |   Бизнес
 
Microchip Technology се присъединява към Linux Foundation и проекта с отворен код Automotive Grade Linux (AGL), в рамките на който се разработва Linux-базиран софтуер за автомобили, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията. Освен това Microchip вече дава възможности на проектантите да използват операционната система Linux заедно със своите MOST контролери с мрежов интерфейс.
 
По данни на IHS до 2020 г. Linux ще има дял от 41% и ще бъде основната операционна система за близо 130 млн. автомобилни информационно-развлекателни системи. Според Microchip комбинацията от MOST технологията и Linux осигурява решение за нарастващата комплексност на тези системи, както и на интелигентните системи за подпомагане на водача.
 
MOST технологията прехвърля различни типове данни на отделни канали при ниска латентност и високо качество на услугата. MOST контролерите с мрежов интерфейс на Microchip предлагат отделни хардуерни интерфейси за различни типове данни. Освен директен стрийминг на аудио или видео информация чрез специализирани хардуерни интерфейси новият Linux драйвер на Microchip предлага лесен и хармонизиран достъп до всички типове данни.
 
"За нас е чест, че имаме възможност да допринесем за успеха на AGL чрез споделяне на своя продължителен и задълбочен опит в областа на MOST мрежите. Новият Linux драйвер позволява на разработчиците да използват превърналата се в стандарт MOST мрежова технология в Linux среда, което допълнително ще ускори иновациите в автомобилната електроника", коментира Дан Търмър, вицепрезидент на подразделението за автомобилни информационни системи на Microchip.
     
Източник: Microchip; снимка: AGL

Ключови думи: Microchip   Linux Foundation   Automotive Grade Linux   Linux   MOST контролери   автомобилна електроника  

Област: Бизнес  

Microchip Technology
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rohde&Schwartz
Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsMicrochip Technology
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...