Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Gartner очаква 5,4% ръст в пазара на интегрални схеми през 2015 г.

20.01.2015   |   Бизнес
 
Приходите на пазара на интегрални схеми ще достигнат 358 млрд. щатски долара през 2015 г. - с 5,4% повече в сравнение с 2014 г., показва проучване на Gartner. По-ниският годишен ръст (в сравнение със 7,9% през миналата година) се дължи на промененото съотношение между търсене и предлагане на DRAM памети.
 
Заради повишеното търсене през 2014 г. цените на DRAM се увеличиха драстично, а приходите нарастнаха 31,7% г. През тази година се очаква те да се увеличат със 7,7%.
 
Общият пазар на електронни компоненти продължава да расте благодарение на силния ръст в сектора на смартфоните заедно с DRAM и NAND флаш в ултрамобилните устройства и SSD. Според анализаторите на Gartner смартфоните, SSD и ултрамобилните устройства, взети заедно, съставляват повече от две трети от приходите в целия пазар на електронни компоненти и имат най-голямо влияние върху цялостното развитие на пазара.
 
Очаква се секторът на индустриалната електроника да надмине общия ръст в пазара на интегрални схеми с ръст на приходите от 9,1%. В основата на растежа ще бъдат LED осветителни приложения за промишлени и битови цели.
 
След индустриалните приложения следващият най-голям фактор на растеж през 2015 г. ще бъдат безжичните приложения - благодарение основно на пазара на мобилни комуникации.
     
Източник: Gartner

Ключови думи: Gartner   DRAM   интегрални схеми   електронни компоненти   индустриална електроника  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...