Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нови модели SQI флаш памети

03.02.2015   |   Технологии
 
Microchip разшири фамилията флаш памети Serial Quad I/O (SQI) с два нови модела: SST26WF080B и SST26WF040B, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията. Приборите са с 4 и 8 Mbit капацитет и използват високоефективната SuperFlash технология на Microchip, която според компанията предлага най-кратко време за изтриване на файлове и изключителна надеждност.
 
Командите за изтриване на сектори или блокове се изпълняват в рамките на 18 ms а изтриването на данните от целия чип се осъществява за 35 ms. При стандартните памети от този вид същият процес се извършва между и 5 и 15 секунди, което прави SST26WF080B/040B около 300 пъти по-бързи.
 
SQI имат високоскоростен 104 MHz четворен I/O сериен интерфейс, с чиято помощ програмите могат да се съхраняват и изпълняват директно от паметта.
 
SST26WF080B/040B осигуряват по-висока скорост на трансфер на данни в сравнение с x16 паралелни флаш чипове. SQI интерфейсът гарантира и пълна обратна съвместимост на командите със стандартния сериен периферен интерфейс (SPI).
 
Консумацията на ток в standby режим е 10 µA, а при максимално икономичен режим - около 1,8 µA.
 
Според производителите SST26WF080B/040B предлагат 100 години съхранение на данните и над 100 000 цикъла на изтриване и запис.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   флаш памети   SST26WF080B   SST26WF040B   SuperFlash   SQI  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...