Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Silicon Labs придобива Bluegiga

10.02.2015   |   Бизнес
 
Silicon Labs сключи сделка за придобиване на финландската компания Bluegiga Technologies, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Футурел, представител на Silabs у нас. 
 
Bluegiga е един от най-бързо развиващите се доставчици на решения за безжична комуникация в малък обсег и на софтуер за IoT. Портфолиото от безжични продукти на фирмата включва Bluetooth Smart, Bluetooth Classic и Wi-Fi модули, както и развойни инструменти и пакети, насочени към редица приложения в индустриалната автоматизация, потребителската електроника, аудиосистемите, автомобилостроенето, търговията, сградната автоматизация, медицинската електроника и др.
 
Придобиването значително ще разшири офертата на Silicon Labs от безжични хардуерни и софтуерни решения за IoT, които в момента включват 802.15.4 ZigBee и Thread мрежов софтуер, решения за честоти под 1 GHz, безжични микроконтролери и приемо-предаватели.
 
"С придобиването на Bluegiga портфолиото на Silicon Labs от микроконтролери, безжични и сензорни решения набира значителна скорост в IoT пазара. В този смисъл времето за извършване на тази сделка не би могло да бъде по-добро", коментира Тайсън Тътъл, главен изпълнителен директор на Silicon Labs.
     
Източник: Футурел

Ключови думи: Футурел   Silicon Labs   Silabs   Bluegiga   Bluetooth модули   Wi-Fi модули   безжични модули  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...