Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нови мощни MOSFET драйвери

10.02.2015   |   Технологии
 
Microchip пусна на пазара нови мощни MOSFET драйвери, които се отличават с компактни размери и повишена ефективност, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията.
 
Характерно за новата продуктова фамилия е, че ниските входни нива на драйверите ги правят съвместими с нисковолтови PIC микроконтролери и dsPIC цифрови сигнални контролери. Това дава възможност на клиентите да създават приложения за микроконтролери с напрежение под 2 V, като използват MOSFET драйвера за усилване на изходните сигнали до 18 V и по този начин намаляват електрическите загуби в контролера и минимизират загубите от проводимост.
 
Първите два модела от фамилията MCP14A005X и MCP14A015X използват изцяло нова архитектура, която осигурява по-голямо бързодействие. Новите прибори се предлагат в SOT-23 и 2x2 mm DFN корпуси, което ги прави едни от най-малките MOSFET драйвери на пазара в момента. Малките корпуси на драйверите позволяват проектирането на решения с по-висока плътност на мощността и по-малки габарити, както и с по-бързи преходи и по-малки времена на изчакване, които дават възможност за интелигентно настройване спрямо електрическата мрежа. 
 
Новите мощни MOSFET драйвери на Microchip са насочени към приложения, свързани с електрозахранване, осветление, автомобилна и потребителска електроника, сред които приложения за преобразуване на ел. енергия, колекторни DC мотори, еднополюсни стъпкови мотори и управления на соленоиди, релета и клапани.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MOSFET драйвери   MCP14A005X   MCP14A015X   микроконтролери  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...