Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Arrow придобива ATM Electronic

17.02.2015   |   Бизнес
 
Arrow Electronics обяви, че е подписала окончателно споразумение за придобиването на фирма ATM Electronic, която е водещ дистрибутор на електронни компоненти в Тайван с бизнес и в Китай.
 
ATM Electronic ще разшири офертата на Arrow в Азия в областта на embedded процесорите, управленията на захранвания, конекторите, пасивните и електромеханичните компоненти.
 
"Това придобиване ще помогне на Arrow да разшири присъствието си в Азия, като в същото време укрепи отношенията ни с ключови доставчици. Сделката ще подобри пазарната ни позиция в ключови сектори с висок растеж като IoT, силовата електроника и безжичните технологии", коментира Майкъл Лонг, председател, президент и главен изпълнителен директор на Arrow.
 
ATM Electronic е базирана в Тайпе и има около 280 служители. Продажбите на дружеството за последната финансова година са приблизително 500 млн. щатски долара. Очаква се придобиването да приключи през второто тримесечие след одобрение от антимонополните органи.
     
Източник: Arrow Electronics

Ключови думи: Arrow Electronics   ATM Electronic   силова електроника   електромеханични компоненти  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...