Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Нов автономен IoT модул на u-blox с поддръжка на Wi-Fi и Bluetooth

24.02.2015   |   Технологии
 
Швейцарският производител u-blox представи новия автономен безжичен модул ODIN-W262, ориентиран към Internet of Things приложения, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, дистрибутор на u-blox в България.
 
Модулът поддържа както Wi-Fi (2,4 GHz и 5 GHz), така и стандартен Bluetooth и Bluetooth low energy (4,0). Той има работен температурен диапазон от -40 °C до +85 °C, вградена антена и USB порт за данни и за зареждане.
 
ODIN-W262 се предлага с интегриран драйвер и приложения за безжичен обмен на данни. В следващите версии на фърмуера ще бъдат включени micro access point, високоскоростни интерфейси (RMII), както и поддръжка на потребителски embedded приложения. Така автономният модул ще може да се използва например като Wi-Fi точка за достъп или шлюз между Wi-Fi и Bluetooth сензори.
 
"Едновременната поддръжка на Wi-Fi и Bluetooth има много приложения. Така например в търговските обекти Bluetooth low energy може да се използва за откриване на най-близкия принтер, а данните към този принтер да се прехвърлят през Wi-Fi или класически Bluetooth. Богат е и потенциалът за медицински приложения. Устройството за мониторинг на пациента може да се управлява централизирано през Wi-Fi, а комуникацията с медицинския персонал да се извършва през Bluetooth", обясни Херберг Бласер, ръководител на направлението на u-blox за радиомодули с малък обхват.
     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   ODIN-W262   IoT   безжични модули   радиомодули   Bluetooth модули   Wi-Fi модули  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...