Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нов сензорен модул за проследяване на движения

25.02.2015   |   Технологии
 
Microchip представи нов сензорен модул, който следи ориентация и движение в пространството, по време на изложението embedded world в Нюрнберг.
 
В т. нар. motion модул MM7150 са интегрирани копроцесорът SSC7150 на Microchip и 9 сензорни оси, реализирани чрез акселерометър, магнитометър и жироскоп. С помощта на обикновена I2C връзка към повечето микроконтролери или микропроцесори могат да се проектират разнообразни embedded/IoT приложения за интелигентно проследяване на движение и позициониране.
 
Копроцесорът SSC7150 е предварително програмиран със специални алгоритми, които реализират интелигентно филтриране, компенсация и управление на "суровите" сензорни данни и така осигуряват високоточно позициониране и данни за ориентацията на обектите. 
 
Модулът е с размери 17 х 17 мм и може да се калибрира автоматично по време на работа въз основа на данните от вградените сензори: 6-осен цифров компас Bosch BMC150 и 3-осен жироскоп BMG160.
 
MM7150 е подходящ за широк кръг от embedded приложения в области като мобилни устройства и роботика, индустриални системи, транспортни средства, автоматизация на производството, интелигентно земеделие и потребителска електроника (IoT, дистанционни управления, wearable устройства и др).
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   embedded world   MM7150   SSC7150   IoT   сензори за движение   motion модули  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...