Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нов широкообхватен радиомодул

17.03.2015   |   Технологии
 

Microchip представи първия от нова серия широкообхватни радиомодули, предназначени за осъществяване на безжична Internet of Things (IoT) и Machine-to-Machine (M2M) комуникация с обхват над 16 км чрез технологията за безжично свързване LoRa. Тя позволява на новия модул RN2483 да работи без повторители, което намалява разходите за притежание.

Първият радиомодул RN2483 от новата серия е с размери 17.8x26.3x3 мм и работна честота 433/868 MHz. Жизненият цикъл на батерията му е повече от 10 години. Устройството отговаря на изискванията на еропейската директива за радионавигационно и далекосъобщително крайно оборудване.

RN2483 разполага с 14 GPIO входно/изходни точки, които позволяват гъвкаво свързване и управление на голям брой сензори и актуатори посредством модул с изключително компактен дизайн.

Технология LoRa, която позволява осъществяване на безжична връзка на големи разстояния, е базирана на модулация с разширен честотен спектър. В сравнение с 3G и 4G клетъчните мрежи, тя е много по скалируема и разходно-ефективна за embedded приложения.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   RN2483   широкообхватни радиомодули   LoRa  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...