Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Нов GNSS модул на u-blox с поддръжка на всички сателитни мрежи

21.04.2015   |   Технологии
 
Швейцарският производител u-blox представи новия миниатюрен GNSS модул CAM-M8C, който има интегрирана антена за целия честотен обхват L1, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, дистрибутор на u-blox в България. Модулът с размери 9,6 x 14 x 1,95 мм предлага възможност за едновременно GNSS позициониране в GPS/GLONASS, GPS/Beidou или GLONASS/Beidou мрежи.
 
В него са интегрирани сателитният приемник M8, кварцов генератор, SAW филтър и усилвател, както и вход за външна активна антена, която може да се използва като резервна. Благодарение на новия дизайн на антената позициониращият модул запазва своята ефективност независимо от физическата ориентация. 
 
"Когато пространството е ограничено, например при системи за спешни повиквания или в преносими навигационни устройства, новият модул CAM-M8C предлага ценово ефективен начин за бърза разработка на продукти благодарение на малките си размери и високите нива на интеграция. Той прави това без компромис с качеството или надеждността и оставя на проектантите възможност да се концентрирате върху други важни аспекти на своята работа", обясни Ким Кайсти, продуктов мениджър в u-blox.
 
     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   безжични модули   GNSS модули   позициониращи модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...