Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip отново на върха на класацията по приходи от 8-битови микроконтролери

30.04.2015   |   Бизнес
 
Microchip се върна на първото място по приходи сред производителите на 8-битови микроконтролери в света, показва най-новата класация на Gartner за 2014 г. Американският производител обяви, че това потвърждава постоянната поддръжка и иновационни усилия на компанията по отношение на цялото портфолио от 8-битови PIC микроконтролери.
 
Макар че през последните години много производители намалиха дела на 8-битовите микроконтролери в своето портфолио, Microchip продължи да реализира иновации при всички свои 8-, 16- и 32-битови продуктови линии. В същото време според доклада на Gartner за 2014 г. компанията продължава да увеличава пазарния си дял и в трите сегмента. При 16-битовите микроконтролери Microchip е най-бързо растящият доставчик сред първите 10 за 2014 г., като нарастването е над два пъти по-голямо от това на която и да било от другите компании в челната десетка. Що се отнася до 32-битовите микроконтролери, Microchip пробива сред първите 10 в този сегмент за първи път през 2014 г. въз основа на ръст от 42,3%.
 
"Имаме удоволствието да съобщим, че Microchip си върна първенството при 8-битовите микроконтролери. Преди години сливането на три японски гиганта производители на попупроводникови елементи - NEC, Hitachi и Mitsubishi, от които се формира Renesas, успя да ни измести от първото място при 8-битовите микроконтролери. Тогава заявихме, че ще работим неуморно за да печелим пазарен дял и да си извоюваме обратно първото място. След сливането през 2010 г. пазарният дял на Renesas в сегмента на 8-битовите микроконтролери беше с 41% по-голям от нашия. Във всяка една от годините от 2010-а насам смалявахме тази разлика и през 2014 г. си върнахме водещата позиция, като завършихме с 10,5% по-голям дял от Renesas", коментира Стив Санги, президент и главен изпълнителен директор на Microchip. 
 
8-битовите PIC микроконтролери позволяват на разработчиците да осъществят лесно прехода към по-производителни модели - от най-малките с 6 извода до тези със 100 - с малки или без никакви изменения в програмния код. Портфолиото от PIC микроконтролери обхваща продуктови фамилии с различни нива на интелигентна интеграция, включващи широк спектър от независима от ядрото периферия, която почти или въобще не изисква намесата на процесора и го оставя свободен за изпълнението на други приложни задачи. Включени са още и: интелигентни аналогови периферни устройства като операционни усилватели, компаратори, АЦП, ЦАП и модули за измерване на времето на заряд (CTMU); сензорни периферни блокове за управление на LCD дисплеи и mTouch капацитивни сензори; комуникационни канали за Етернет, I2C, SPI, USB, CAN и LIN (EUSART). Допълнителният модул MPLAB Code Configurator за създаване на код, предназначен за развойната среда на Microchip, улеснява използването на цялата периферия, като генерира качествен и функционален С код, който може бързо да се интегрира в проектите.
 
8- и 16-битовите PIC микроконтролери на Microchip съчетават висока производителност, достъпна цена, богат набор от аналогова и цифрова периферия и малки размери на корпуса. Според компанията всичко това резултира в най-доброто съотношение цена/производителност в бранша, а PIC микроконтролерите, използващи технологията за изключително ниска потребявана мощност (eXtreme Low Power — XLP) са с най-ниската консумация и с най-развити функции в този режим в сравнение с останалите производители от сегмента. Токовете в "sleep" режим са под 9 nA, а в активен - под 30 µA/MHz, което удължава живота на батериите до 20 и повече години.
 
Фамилията PIC32 от 32-битови микроконтролери е естествено разширение в портфолиото на Microchip, включващо 1200 PIC микроконтролера и цифрови сигнални контролера dsPIC. За разработка на своите приложения потребителите могат да използват универсалната интегрирана развойна среда MPLAB X на Microchip, която поддържа всички микроконтролери на фирмата - 8-, 16-, и 32-битовите PIC, цифрово-сигналните, както и някои памети. Така Microchip остава единствената компания, която поддържа всичките си стандартни микроконтролери и цифрови сигнални контролери в една-единствена развойна среда.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Gartner   Стив Санги   микроконтролери   PIC микроконтролери   цифрови сигнални контролери  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...