Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нова серия DSC за цифрови захранвания

19.05.2015   |   Технологии
 
Microchip представи нова серия от 14 модела цифрови сигнални контролери (DSC) dsPIC33EP "GS". Тя осигурява производителността, необходима за прилагането на по-сложните нелинейни, прогностични и адаптивни алгоритми за управление при по-високи честоти на комутация. Усъвършенстваните алгоритми позволяват проектирането на захранвания с по-висок КПД и по-добри характеристики.
 
По-високите импулсни честоти дават възможност за разработка на захранвания с по-малки размери, което осигурява по-голяма мощност на единица обем и по-ниска себестойност. В сравнение с предишните поколения цифрови сигнални контролери новите dsPIC33EP "GS" са с над два пъти по-кратко време за обслужване на прекъсванията, когато се използва алгоритъм за компенсация с три полюса и три нули в предавателната функция, и консумират до 80% по-малко енергия независимо от приложението.
 
Новата фамилия "GS" dsPIC33EP контролери е с разширена функционалност и предлага възможности като обновяване на фърмуера по време на работа (Live Update Flash), което е особено полезно за системи, работещи без прекъсване. Контролерите от новата серия, оптимизирана за разработка на цифрови системи за ел. захранване, се предлагат в най-малкия корпус – UQFN  4x4 mm, което е съществено предимство при проекти със сериозни ограничения по отношение на заеманото пространство.
 
Сред другите характеристики на фамилията е наличието на до пет 12-битови АЦП с общо до 22 входа, което осигурява възможност за снемане на 16 милиона отчета в секунда при необходими 300 наносекунди за отчет. За разработки, изискващи по-висока точност, контролерите dsPIC33EP "GS" разполагат с 12-битови ЦАП за всеки един от четирите аналогови компаратора. Наличните в чипа два операционни усилвателя с програмируемо усилване могат да се ползват за следене на тока и други прецизни измервания. Тези усъвършенствани аналогови усилватели заедно с другите модули в контролера намаляват броя на необходимите външни компоненти, което намалява себестойността на крайното изделие и спестява място на платката.
 
Всички тези характеристики, в съчетание с високата производителност, правят контролерите dsPIC33EP от фамилията "GS" подходящи за широк спектър от изделия като: AC/DC и DC/DC захранвания за изчислителната и телекомуникационната техника; инвертори за промишлени соларни панели, осветление със светодиоди (LED), с газоразрядни лампи с висока интензивност (HID), модули за зареждане на батерии, заваръчни апарати; светодиодни фарове и газоразрядни лампи (HID); DC/DC конвертори; и др.
 
14-те контролера dsPIC33EP от фамилията "GS" се предлагат в разнообразни, 28- до 64-изводни корпуси.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   цифрови захранвания   dsPIC33EP   цифрови сигнални контролери  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПродуктови офертиПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...