Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Швейцарски учени разработиха най-малката безжична система за техническо зрение

19.05.2015   |   Технологии
 
Учени от Швейцарския институт по електроника и микротехника (CSEM) обявиха, че са разработили най-малката в света автономна безжична система за техническо зрение върху чип. Разработката, наречена Vision-In-Package (VIP), е насочена към разнообразни приложения, включително разпознаване на етикети, роботизирана хирургия, асистирано шофиране и дори домашна сигурност.
 
Системата, в която са интегрирани ARM Cortex M4F процесор, оптични елементи и безжичен 2,4 GHz предавател, е с размери 16,5 х 16,5 х 3 мм и разполага с 2 MB Flash памет, 64 MB SDRam.
 
"Не само, че е много малка, тя е и евтина за производство и изключително енергийно ефективна. Благодарение на високата си степен на интеграция VIP трябва да отвори врати към нови начини за използване на интелигентните сензори в множество сектори. Можем да предложим специализирани решения за всичко - от медицинска технология с точност от 1 нанометър до приложения за дронове в селското стопанство. Цялата функционалност вече е налична, а клиентът трябва само да смени фърмуера", обясни Рос Стенли, учен от CSEM.
 
Швейцарските учени представят миниатюрната система за техническо зрение по време на изложението Sensor+Test Fair, което се провежда от 19 до 21 май т. г. в Нюрнберг, Германия.
     
Източник: CSEM

Ключови думи: CSEM   системи за техническо зрение   Vision-In-Package  

Comet Electronics
Comet Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...