Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

NXP и Freescale обявиха официално плановете си за сливане

02.06.2015   |   Бизнес
 
NXP и Freescale обявиха официално плановете за сливане помежду си. Ако сделката бъде одобрена, тя ще бъде една от най-големите в електронната промишленост и ще създаде нов топ 10 производител на чипове и embedded процесори с повече от 10 млрд. щатски долара приходи.
 
Сделката ще направи от двете компании деветия по големина производител на интегрални схеми в света. Новото дружество би задминало конкурентите от STMicroelectronics и Renesas (с по 7 млрд. USD приходи) и би се доближило до Texas Instruments (12 млрд. USD), показват данните на IC Insights.
 
NXP и Freescale оценяват стойността на сделката на 40 млрд. USD. Според двете компании обединението им ще ги направи най-големия доставчик на интегрални схеми за автомобилната промишленост и на микроконтролери с общо предназначение.
 
Ричард Клемер, главен изпълнителен директор на NXP, ще остане президент и главен изпълнителен директор на новата компания. "Обединената компания ще бъде лидер във високопроизводителните mixed signal решения. Очакваме с увереност, че ще продължим да надвишаваме значително ръста на пазара, ще имаме висока рентабилност и ще генерираме още повече приходи", заявява Клемер в съобщение до медиите.
 
Очаква се сделката да бъде финализирана през втората половина на календарната 2015 г. Тя е единодушно одобрена от бордовете на директорите на двете компании и подлежи на одобрения от регулаторните органи, както и от акционерите на NXP и Freescale.
     
Източник: NXP

Ключови думи: NXP   Freescale   автомобилна електроника   микроконтролери   mixed signal компоненти  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...