Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нови интелигентни USB 3.0 хъб-контролери

05.06.2015   |   Технологии
 
Microchip обяви пускането на първите интелигентни USB 3.0 хъб-контролери, които позволяват хост и подчинено устройство да си разменят местата, поддържат входно/изходни мостове и различни други последователни комуникационни интерфейси, съобщиха от компанията. В USB5734 и USB5744 е интегриран микроконтролер, който разширява функционалните възможности на USB хъбовете, като в същото време намалява общата цена на използваните елементи и софтуерът става по-опростен.
 
Серията USB5734/44 има сертифицирана по стандарта за внедряване на USB интерфейса USB-IF (TID 330000058) и поддържа най-високата за този клас чипове чистота на сигнала, което позволява изработването на по-стабилно работещи платки и намалява чувствителността спрямо изменения в кабелите, конекторите и опроводяването.
 
Новите USB 3.0 хъб-контролери на Microchip дават възможност на хост-контролера на по-високото йерархично ниво да комуникира с широк набор от външни периферни устройства отвъд USB връзката чрез преки мостове от страната на USB към I2C, SPI, UART и GPIO интерфейсите. Тази интегрирана функция може в значителна степен да намали сложността на цялата система, като премахва нуждата от допълнителен външен микроконтролер и същевременно осигурява по-добро управление на хардуерно ниво от страна на USB хоста.
 
Патентованата технология FlexConnect на Microchip предоставя в USB5734 уникалната възможност USB хостът и USB подчиненото устройство да си разменят динамично местата чрез хардуерни средства и/или софтуерни системни команди, като по този начин новият USB хост получава достъп до ресурсите на по-долното йерархично ниво.  
 
Същата технология FlexConnect може да превключва ресурсите на едни и същи подчинени устройства към два различни USB хоста. Използването на възможностите на FlexConnect в една система опростява софтуерните изисквания, на които първичният хост трябва да отговаря, тъй като драйверите за класа устройства и конкретният приложен софтуер си стоят на място в устройството, преобразувано в хост. 
 
Разработчиците могат лесно да конфигурират портовете и да избират настройките за дадено приложение с помощта на евтини резистори, които свързват определени пинове към захранване или земя. За допълнително разширение на функционалните възможности USB5734/44 може да бъде конфигуриран и програмиран със софтуера ProTouch2 на Microchip.
 
USB 3.0 хъб-контролерите USB5734 и USB5744 могат да намерят приложение в много сфери като изчислителна техника, embedded устройства, медицинска техника, индустриално производство и изграждане на мрежи. Сред примерите за устройства за крайния потребител са телевизията с висока разделителна способност (HDTV), таблетите, лаптопите, електронните четци, камери, док-станции, монитори, портативни устройства, оборудване за магазини, ATM-автомати, приставки за цифрова телевизия, тестерни установки, сензори за движение и др.
 
USB5744 e в корпус с 56-извода и размери 7x7 мм, което го прави най-малкия USB 3.0 хъб – особено подходящ, когато трябва да се пести място на платката.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   USB5734   USB5744   USB 3.0 хъбове   хъб-контролери   хъбове  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПродуктови офертиПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...